6 Haziran 2006 Salı

Yerel Gündem 21 SAMSUN



Her türlü siyasi etkiden uzak sadece yaşanılan kentin geçmişine, bu gününe ve yarınına sahip çıkmak ve tüm bunları yaparken çocuklara, gençlere, özürlülere ve kadınlara daha fazla fırsat eşitliği vermesi demektir.

Samsun Yerel Gündem 21, Büyükşehir Belediyesi Encümeninin Ocak 2000 tarihinde 97 sayılı kararı ile oluşturulmuştur.

Samsun Yerel Gündem 21 de dernekler, vakıflar, meslek odaları, sendikalar, sivil toplum kuruluşları, özel sektör kuruluşları, akademik kuruluşlar, basın yayın kuruluşları, gençlik örgütleri, mahalle yönetimleri, yurttaş girişimleri yer alarak halkın yönetime katılımı ve kendisini ifade etmesini sağlamıştır.

Yerel Gündem 21’lerin temel amacı, kentin kültürel, sosyal, ekonomik ve kentsel gelişmesinin ve kalkınmasının sağlanabilmesi için kentte yaşayanların ve sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek, kent yaşamı için görüşlerini özgürce ifade edebilecekleri demokratik ve çağdaş bir KENT PLATFORMU oluşturabilmektedir.

Samsun Yerel Gündem 21, 25 konseyden oluşmaktadır. Her konsey kendi arasında bir başkan ve başkan yardımcısı seçer; bu başkan ve başkan yardımcılarının oluşturduğu KENT PLATFORMU’nu oluşturur.

Konseyler kendi bünyelerinde yine kendi almış olduğu kararlar doğrultusunda haftada, 15 günde ya da en geç ayda bir kez rutin olarak toplantılarını yaparlar. Önemli durumlarda herhangi bir konsey kendi almış olduğu kararla özel olarak süre ve sayıya bakılmaksızın gerektiğinde toplantı yapabilir.

Yerel Gündem 21’lerde ortaklara dayalı, katılımcı ve demokratik bir yönetim anlayışı egemendir. Bu şekilde Yerel Gündem 21 çatısı altında bir araya gelen sivil toplum örgütleri topluluğunun, kentin sorunlarına ortak çözüm arayışlarında önemli katkılarda bulunabileceklerine inanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder