28 Haziran 2006 Çarşamba

Sonunda Profesörümüze de Yeşil Kart Aldırttık



Prof. Dr. Alifettah Şahbazoğlu


Azerbaycan Devlet Üniversitesi Fizik-Matematik Fakültesi’nde 32 yıl görev yapan Prof. Dr. Alifettah Şahbazoğlu, 1993 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) daveti üzerine Türkiye’ye geldi.

Şenol ÇAKIR(DHA) /26 Haziran 2006

OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü’nde 1993-2003 yılları arasında sözleşmeli öğretim üyesi olarak çalıştı. 2001 yılında Türk vatandaşı oldu, 2003 yılında da üniversitenin "Enformatik Bölümü Profesörlük Kadrosu"na atandı. 3 yıl kadrolu öğretim üyeliğinden sonra 16 Mart 2006 tarihinde yaş haddinden emeklilik talebinde bulundu. OMÜ, bu talebi, Emekli Sandığı’nın yanıtını beklemeden kabul edip profesörün kadrosunu boşalttı.

Ama Emekli Sandığı, Prof. Şahbazoğlu’nun emeklilik talebini "18 yaşından sonra yaş tashihi yaptığı" gerekçesiyle reddetti. Emekli olamayan, görevine de dönemeyen 69 yaşındaki Şahbazoğlu, sosyal güvencesiz kalınca, prostat kanseri tedavisine devam edebilmek için çareyi Samsun Valiliği’nden "yeşil kart" almakta buldu.


4 DOKTOR YETİŞTİRDİ
OMÜ’deki hizmet süresince
4 doktora,
10 yüksek lisans öğrencisi yetiştiren,
"Olasılık Teorisi’ne Giriş" adlı ders kitabı yayımlayan,
dünya çapında yayımlanmış ve her biri 600 sayfayı içeren 30’a yakın makalesi
bulunan Şahbazoğlu, yeşil karta mahkum edilişinin kendisini utandırdığını belirtti ve mahkemeye başvurdu.

Prof. Şahbazoğlu, emeklilik hakkı için Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü, tekrar göreve döndürülmesi için de OMÜ hakkında Bölge İdare Mahkemeleri’ne dava açtı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder