27 Mayıs 2006 Cumartesi

Terme Amazon Tiyatrosu

Efendiler, hepiniz Mebus olabilirsiniz, Vekil olabilirsiniz, hatta Reisicumhur olabilirsiniz. Fakat sanatkar olamazsınız. (K. Atatürk)

Tiyatrosu olan bir ülkede; kötülükler, çirkinlikler ve hatalar sürüp gitmez. (HAZZLITT )

Sanat, modern çağların dinidir. Tiyatro binaları ise modern çağların tapınağıdır. (Bernard SHAW )

Tiyatrosuna yardım etmeyen, tiyatrosunu desteklemeyen bir millet ölmüş değilse bile ölmek üzeredir. (Garcia LORCA )

Tiyatro, karanlık gecelerinde gömülü yaşayan insanları uyandırır. (Muhsin ERTUĞRUL )

Sanat üstüne söylenmiş bu güzel sözlerin de yer aldığı sitede kendilerini şöyle tanıtıyor bu güzel insanlar.


  
''Gerçekleri ifade etmekten korkmayınız.''diyor Atatürk. İyi, hoş da, kim gerçekleri söyleyecek kadar yürekli? Kim gerçeklerle yüzleşmeyi göze alacak kadar cesur? Kim gerçekleri söyleyenleri destekleyecek kadar güçlü?

İnsanın var oluşundan beri gerçekler var. O zamandan beri gerçeklerden kaçmak, güneşi balçıkla sıvamaya çalışmak da var. İnsanlık tarihinin büyük bir bölümü, balçıklarla gerçekler arasındaki mücadelenin hikayesidir.

Tiyatro, gerçekleri en yalın biçimde ifade eder. İnsana, topluma ve varlığa ayna tutar tiyatro. Gerçekleri saklamak niyetinde olanlar korkar tiyatrodan. Başkalarına karşı haksızlık yapanlar da korkarlar tiyatrodan. Çünkü tiyatro, herkesin ipliğini pazara çıkarır. Başkalarından saklayacak bir şeyleri olmayanlar korkmaz, ürkmez, tiyatrodan.Tiyatrodan hiçbir kimsenin korkmayacağı bir gelecek diliyoruz.

Amazon Tiyatro Grubu çalışmalarına 1999'da başladı. İlk oyununuz, Molière tarafından yazılan Zoraki Hekim oldu. 2000 yılında, Terme Özel İdare Salonu'nda üç kez sergilediğimiz Zoraki Hekim'i bir kez de Uluslararası Gölyazı Amazon Kültür Festivalinde oynadık. Çeşitli gazetelerce haber yapılan oyunumuz çok olumlu tepkiler aldı. 

Amacımız, binlerce kişinin izleyebileceği tiyatro binalarının yapıldığı bu topraklarda yeniden tiyatroyu canlandırma çabasına çıra olmak Amacımız deniz olmak değil,denizde bir damla olmak. Bir damla suyla, sanata, edebiyata, insanlığa, dostluğa, sevgiye susamış gönülleri ıslamak.

Yine amacımız, Mehmet ASLANTUĞ'ların Yavuz ŞEKER'lerin yetiştiği bu toprağı çöle çevirmemektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder