10 Mayıs 2006 Çarşamba

Samsun İlinde Kültür



İlimizde 21 adet kütüphane bulunmaktadır. Bu kütüphanelerde toplam 181.168 kitap mevcuttur. Bu kütüphanelerin 19 tanesi halk kütüphanesi, 2 tanesi de çocuk kütüphanesidir. İlimizde ayrıca Arkeoloji-Etnografya müzesi, Atatürk müzesi ve Gazi müzesi olmak üzere 3 adet müze mevcuttur. Ayrıca Kültür Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri Merkez Müdürlüğüne bağlı olarak Kitap Satış Mağazası hizmet vermektedir.

İnşaatı tamamlanan Atatürk Kültür Merkezi, gösteri salonları, kütüphane ve galeri bölümleri ile idari bölümlerin tefrişi ve donatımı yapılarak hizmete açılmıştır.

19 Mayıs 2001 günü hizmete açılan Atatürk Kültür Merkezi İlimizin ve bölgemizin sanat ve kültür yaşamına yeni ufuklar açacak hem eğitim, hem de gösteri ve konferans hizmetlerine yönelik olarak önemli katkılarda bulunacaktır.

Kültür Bakanlığına bağlı olarak; Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, İl Kültür Müdürlüğü bünyesinde Türk Halk Müziği Korosu (Yetişkinler, Gençlik ve Çocuk korosu olarak çalışmalarını sürdürmektedir.), Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu, Kültür Bakanlığı Çok Sesli Çocuk Korosu, Türk Halk Oyunları (Yetişkinler, Gençler ve Çocuk bölümlerinden oluşmaktadır.) etkinlikleri yürütülmektedir. Tiyatro etkinlikleri yapılmakta, ayrıca bağlama, gitar, ud, keman, org ve akordion kursları verilmektedir.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder