30 Mayıs 2006 Salı

Samsun Kırkpınar'ı Aratmadı



Kırkpınar başpehlivanı 3 güreşçinin kıran kırana geçen mücadeleleri sonunda Samsunlu Şaban Yılmaz başpehlivanlığı kazanarak gösterdiği yüksek performansın karşılığını aldı.

Samsun Din Görevlileri Derneği tarafından Doğupark Güreş Sahası'nda 10 bin güreşseverin katılımıyla gerçekleştirilen Geleneksel Samsun Yağlı Güreşleri unutulmayacak anlara sahne oldu. 350 dolayında güreşçinin değişik boylarda mücadele ettiği güreşlerde zaman zaman seyircilerin güreşçilerin aralarına girip peşrev çekmeleri zaman zaman polisin devreye girmesine sebep oldu.

Sabah 10.00'da başlayıp 17.00'da bitmesi planlanan güreşler başpehlivanların uzun süre yenişememesi nedeniyle 20.00'a kadar uzadı. Samsun Vali Vekili Mustafa İngenç, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Yeni, Mustafa Çakır, Mehmet Kurt, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Müftü Osman Şahin, Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, belediye başkanları ve binlerce vatandaşın izlediği güreşlerin her saniyesi nefes nefese geçti.

Baş güreşlerde Kırkpınar'da arka arkaya iki kez şampiyon olan ustası Vedat Ergin'in yendikten sonra Bayram Ertan'ı da puanla eleyen Samsunlu 2005 Kırkpınar başpehlivanı Şaban Yılmaz ile Samsunlu Hüseyin Şahinalp'i eleyen 2004 Kırkpınar Başpehlivanı Ordulu Recep Kara karşı karşıya geldi. Şaban Yılmaz ile Recep Kara hava kararmasına rağmen yenişemedi. Kule hakemlerinin uzattığı mücadelede nefes nefese kalan iki güreşçi izleyicilerin "Bunlar gardaş olsun" naraları arasında güreşlerini sürdürdü. 1 saatin üzerinde güreşip yenişemeyen iki güreşçi ikinci kez yağlandıktan sonra tekrar el enselerini gösterdi. Güreşlerde, "Önce bastıran kazanacak" kararının ardından Şaban Yılmaz bastırdı ve puanla rakibini yenmeyi başardı.

Güreş boyunca gösterdiği performansın karşılığını Samsun çayırında başpehlivan olarak alan Şaban Yılmaz, "Ben Samsunluyum. Gerçek Samsunluyum" diye bağırdı.

Güreşlerde ağalığı Halit Kalaycıoğlu'ndan 15 bin YTL ile Cemil Dindar alırken, bazı güreşçiler katılımın yüksekliğine rağmen güreşçilere ödenen para ödülünün yetersiz olmasından yakındı. Başaltında şampiyon olan Samsunlu Fatih Atlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın güreşçisi olarak ilan edildi
İHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder