13 Temmuz 2006 Perşembe

Kanunlar ve İnsanlar



Köye cenaze arabası biraz pahalıya patladı

 Alaçam İlçesi’ne bağlı Karlı Köyü’nde meydana gelen olay yazar Aziz Nesin’in trajikomik hikayelerini aratmadı. Karlı Köyü’nden 20 kadar vatandaş, geçen yıl haziran ayında köylerinin ihtiyacı olan bir cenaze yıkama ve bekletme aracı almaya karar verdi.

BAŞLARINA GELMEYEN KALMADI

Arabayı almak için bir kampanya düzenlendi. Açılan hesapta bin 910 YTL toplandı. Ancak köylüler ‘izinsiz yardım toplama’ iddiasıyla Jandarma Karakolu’nda ifade verdi ardından haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık görevsizlik kararı vererek dosyayı kaymakamlığa gönderdi. Bu arada köylülerin topladığı bin 910 YTL ve muhtarlığın verdiği 6 bin YTL ile cenaze arabası alınarak hizmete başladı.

Kaymakamlık ise yardım hesabı sahibi köylüler Yaşar Yüksel, Ahmet Düşünsel ve Erdoğan İşcan’a ‘izinsiz yardım toplama suçundan 875’er YTL ceza kesti. İzin alınmadan toplanan bin 910 YTL ise Sulh Ceza Mahkemesince köylülerden tahsil edildi. Muhtar Yalçın Yılmaz “Benden habersiz yaptıkları için suç işlediler. İzin alsalardı böyle olmazdı” dedi. Köylüler üç kişiye verilen para cezasını yine aralarında toplayarak ödeyecek.  

Kaymakam da cezaya üzüldü

ALAÇAM Kaymakamı Mustafa Masatlı da yaptığı açıklamada, köylülerin Yardım Toplama Kanunu’na aykırı davrandıklarını söyleyerek şöyle dedi: “Bizim verdiğimiz kararı Sulh Ceza Mahkemesi de onayladı. Vatandaşlar 857’şer YTL ile topladıkları bin 910 YTL’yi de ödemek zorunda. Durum bizi de üzmüştür ama cezayı engellememiz mümkün değil.”


Bayram OK / SAMSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder