18 Temmuz 2006 Salı

Alaçam'lılara Çağrı





Aşağıda Alaçam’lılara yapılan bir ÇAĞRI bulunmaktadır. Bu ÇAĞRI, Alaçam için gayret gösteren ALAÇAM’ lıların  yaptıklarının kalıcı olmasını amaçlamaktadır. Sizin de bütün ALAÇAM’ lılara bu “ÇAĞRI” yı yapacağınız düşüncesiyle saygılar sunuyorum.


ALAÇAMLILARA ÇAĞRI

Alaçam’lı olup halen Alaçam’da yaşayan, Alaçamlı olup şu veya bu sebepten Alaçam dışında olanlar veya Alaçamlı olamadığı halde görevi gereği Alaçam’da yaşayanlar bu çağrım size!
Gelin Alaçam’ın geleceğine sahip çıkalım.
Alaçam’dan göçü durduralım!
Alaçam’da işsizliği en alt düzeye indirelim.
Alaçam’da yaşayan hemşerilerimizin yaşam standardını yükseltelim!
Alaçam’da fabrika yok!
Alaçam’dan maden de çıkmıyor!
Zeytin, pamuk, fındık, çay gibi sanayi ürünü de yetişmiyor!
Evet, bütün bunları biliyorum! Buna rağmen Alaçam’ın geleceğini değiştirebiliriz. Yeter ki bunun gerekliliğine inanalım. Bu bizim kaçınılmaz görevimizdir.

Bunun için: İlçemizde hal ve herhangi bir ürün borsası yok. Bu hal veya ürün borsasının yerini tutacak (500 ortaklı,  her biri 1.000 Tl  ortaklık payı vererek, -Ki ben her an hazırım.-) bir kurum oluşturalım. Bu kurum (Adı önemli değil kooperatif, ltd, AŞ.) öncelikle büyük şehirlerdeki mağazalar zincirleriyle (BİM, TANSAŞ, MİGROS, KİLER, METRO, CARFUR vb) ile temasa geçip onların pazarlayabilecekleri tüketim mallarını tespit edip, daha sonra bunları Alaçam’da ve köylerinde yetiştirilmesini sağlayalım..

Bunun örnekleri mevcuttur. (Reis Gıda,  fasulye, nohut, ve pirinci Kastamonu yöresinden temin etmekte, bunu REİS markasıyla bütün ülkeye dağıtmaktadır.) Böyle bir girişim sonunda bütün dağ köylerinde (Benim köyüm Aşağıkoçlu dahil) yeşil ve kırmızı mercimek, nohut, Uluçay’ın ve  Yenice çayının vadisinde kurulu köylerde ve ova köylerinde (Etyemez’den Toplu’ya, Gökçeboğaz’dan  Habilli’ye kadar bütün köylerde) her türlü sebze üretimi artacaktır. 

Bunun yanı sıra Kadıköy’de, Killik’te,  Kışlakonak’ta  Sancar’daki harman eriği, dağ köylerindeki koyun ve keçi sütü peynir, lor, kaşar peyniri (hatta ayran)olarak pazarlanılabilir.

Denilebilir ki buralarda zaten bu ürünler yetiştiriliyor. Ben zannetmiyorum. Yetiştirilse bile sadece kendi ihtiyaçlarını gidermek amacıyla yetiştiriliyor.

Köylülerimiz buralarda yetiştirilecek ürünlerinin gerçek fiyatı üzerinden pazarlayabileceklerini bilseler çok daha fazlasını üretirler.

Böylece Alaçam’daki bütün köylülerin satacak bir ürünü olacaktır.

Bunlar gerçekleştiğinde bu ürünlerin üretilmesi, paketlenmesi,  pazarlaması ve tüketim merkezlerine ulaştırılması Alaçam’da işsizliği en alt düzeye çekecektir. Herkesin yapacak işi satacak ürünü olacaktır.

Şimdiki geliri biraz tütün, biraz pirinç, yok denilecek kadar da buğday olan Alaçam’ın satacağı ürün (Kırmızı lahanadan, turpa, maruldan yeşil soğana, pirinçten, mercimeğe kadar)  çeşidi artacaktır. Köylünün (Üreticinin) eline geçen para refah seviyesini yükseltirken, esnafın eline geçecektir.

Bu ÇAĞRI sesimizi diğer Alaçamlılara daha güçlü duyuracağı düşünülerek alaçam55 adlı internet sitesinde yayınlanmış, başta Alaçam Kaymakamı, Sayın Mustafa MASATLI’ya, Belediye Başkanı Sayın Fırat Anarat’a, idare amirlerine, siyasi parti ilçe başkanlıklarına, mahalle ve köy muhtarlıklarına, ilçe ve köylerdeki eğitim kurumlarının müdürlerine, sivil toplum örgütlerine,  (Esnaf odaları, kooperatifler vb.) Kızılay, THK başkanlıklarına ve Alaçamspor Kulübü başkanlığına özel olarak postalanmıştır.

Şimdi, bütün Alaçamlı'lara düşen, yukarıdaki düşünceleri daha da sistemli hale getirip bir an önce -kimse kimseden davet beklemeden- uygulamaya koymaktır.

Ahmet ARSLAN
Em.İlköğ. Müfettişi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder