7 Temmuz 2006 Cuma

Alaçam Çilek Üreticileri Kooperatifi



Samsun'un Alaçam İlçesi Tarım Müdürlüğü tarafından, kırsal alandaki köylerde çilek yetiştiriciliğini teşvik edici tedbirler kapsamında 10 köye hitap edecek Çilek Yetiştiriciliği Kooperatifi kuruldu.

Alaçam İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Yıldız, 2004 yılı itibariyle merkezi Kızlan Köyü olmak üzere 10 köye hitap edebilecek Çilek Yetiştiriciliği Kooperatifi kurduklarını, kendilerinin de kooperatif üyelerini alternatif ürün yetiştirmede yönlendirici görev yapacağını söyledi.

Bu kooperatif sayesinde yetiştiricilerin ürünlerini daha kolay ve istediği fiyatta pazar sorunu olmadan vereceğini belirten Yıldız, "Şuanda 10 kurucu üyemiz bulunuyor. İlçemizin 52 köyünden ilk aşamada 10 köyünde alternatif ürün yetiştirmeyi hedefliyoruz. Her yıl 500-600 ton civarında ilçede çilek üretiliyordu. Bu yıl bu kalite 300 tona düştü. İlçemizde çilek üretimi yapan 35 kişi, 400 dekar alanda çilek üretimi yaptı. Sonuçta bu kooperatif sadece çilekle değil, diğer faaliyetlerle de ilgilenecek. İlçemizde yetiştirilen çilek tamamen doğal ve organik tarıma yakın. 30 köyümüzde ise bu sene çilek üretimi yapıldı" dedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder