1 Eylül 2006 Cuma

Türkiye'nin En Büyük Ev Kilisesi





"İlk" lerin ve "En" lerin kenti Samsun, Türkiye'de bir ilk'e daha imza atarak, ev kiliseler zincirinde Türkiye'nin EN BÜYÜKEV KİLİSESİ' ne sahip oldu.



Atakum Beldesi’nde Koreli işadamı Akvilla Lee’nin Kore Gazileri’ne minnet borcunu ödemek amacıyla “Agape House” isimli “Sevgi Evi” açtı.

Samsun’da cemaati olmayan Logos Ltd. Şti’nin sahibi Lee’nin, “Sevgi Evi”nin açılışında Samsun'lu Kore Gazileri Ali Gümüş, Selahattin Erzincan ve Şevki İlgen’i ellerini öperek karşıladı.

“İşadamı Lee, Agape House’un açılışında ‘Bugün bağımsız ve özgür ülke isek bunu kahraman Türk askerine borçluyuz. Şimdi Türkler’e bu borcumuzu ödüyoruz. Hayatımızı Türkiye ve Türk halkının kalkınması için çalışma yapmaya adadık’ dedi

Türkiye’deki en büyük ‘ev kilisesi’ olan Samsun Protestan Kilisesi Pastörü Orhan Bıçakçı 9.5 yıldır Hıristiyan. Daha önce Antalya’da bulunmuş. “Özbeöz Türk.” Kilisesinde yabancı hiç kimsenin görev almadığını söyleyen Bıçakçı’ya göre, 35 kişilik cemaatinde misyonerlik faaliyeti sonrasında Hıristiyan olmuş kimse yok. Kendisi, İncil dağıtılmasına da karşı.

Samsun Agape Kilisesi Resmi Web Sitesi;




YORUM VAR:
Kazın Ayağı Öyle Değil
Maşallah güzel güzel yazıyorsunuz. Hiçbir şey yokmuşcasına. Masum masum. Bilmesem benim de inanasım geliyor hani.

Elin Korelisi keyfi için gelip buraları aşındırmaz. Daha önceleri Akdeniz Bölgesinde faaliyet gösteren bu Logos adlı firma ne hikmetse Samsun a taşındı. Acaba, Atatürk e mi özendiler dersiniz? İlkadım ayakları falan!...

Nedeni gayet açık, Akdenizde Kızılırmak ve Yeşilırmak Deltaları yok. Irak ta bulunan Korelilerin iaşesiyle kim ilgileniyor?

Gerekçeleri her ne olursa olsun, Logos firması nakilden sonra geçen 4 yılı aşkın sürede, Samsun daki ticari ve kültürel faaliyetlerini açıklamak durumundadır.  Kantincilik, kafeteryacılıkla bu işler yürümez. Kore den Karadeniz yöresine gelen turist sayısı, tanıtım işleri, Irak a sevk edilen gıda ve diğer tüketim maddelerini açıklamalıdırlar.

Öte yandan Sayın Orhan Ant Bıçakçılar ın temsil ettiği ve faaliyette bulunduğunu belirttiği Samsun protestan kilisesinin yasal durumu tartışmalıdır. Her şeyden önce ibadethane kurulmasında yasal gereklilik olan Belediye-müftülük ve en büyük mülki amir olan vilayet aşamalarında müracaatları dahi yoktur.

Son bir konu daha Türkiye deki Güney Kore vatandaşlarının sayısı beş değil, on beş değil, yüzlerce. Bunlar ülkelerinden binlerce kilometre uzakta ne iş yapar? nasıl geçinir? asıl amaçları nedir? diye bir araştırmak yok mu? Mutlaka istihbarat birimleri bunların her hareketini yakından takip ediyor, ne iş yaptıklarını da çok iyi biliyordur. Öyleyse Samsun da insanî amaçla açılan  SEVGİ EVİ nde neler olup bittiği, gençlerin Hıristiyan yapıldığı, iddia edildiği gibi ... bile yapılıp yapılmadığı da mâlum olmalı.

Son bir not daha, bu ev kilise yeni açılmış değil. Zannederim 2002 yılının ortalarında sevgi evi adı altında, ardından agape kilisesi derneği vb. adlar ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti yasa tüzük ve yönetmenliklerini dele dele açılmıştır.

Lütfen bu bilgileri de Samsun halkıyla paylaşınız ki hakkınızda yanlış yargıya varmayalım. Belki farkında değilsinizdir ama bu sizin yaptığınızda propagandaya giriyor. ...

Yazınız üzere ben araştırdım. Lütfen bakınız  
www.blogcu.com/ifsa

Cevap; Ziyaretiniz için teşekkür ederim. Yorum yazma inceliği gösterdiniz ayrıca teşekkürler. Ancak itirazlarım var. Sondan başlıyorum, bu blogda parasal hareket yok. Yani ücretsiz bir blog ve yaptığım sadece gönüllülük esasına dayalı.

İkincisi, birilerine suç isnat ederken söylenti değil elinizde delil olmalı.Yoksa, çamur at izi kalır olur. Bu da ahlaka mugayirdir.

Bu itiraz ettiğim noktaları ayıklayarak yorumunuzu yazının altına ekliyorum müsadenizle.
Selamlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder