9 Eylül 2006 Cumartesi

Cevizli Lokum



Samsun / Bafra Yöresine ait Kurabiye Tarifi
           
Malzemeler:  
- 1 su bardağı yoğurt,              
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üstü için ayrılacak),       
- 1 paket kabartma tozu,         
- Alabildiği kadar un.   

İç Malzemesi:
- Kırılmış ceviz (kırılmış fındıkta olabilir),
- 1 paket margarin,
- 300 gr. tarçın,
- 1 dolu yemek kaşığı kuru üzüm,
- 300 gr. tozşeker.
           
Yapılışı:         
Hamur merdane ile açılır. Üstüne sıvıyağ sürülür. İç malzemeleri karıştırılır. Hamurun her tarafına serpiştirilir. Daha sonra hamur rulo şeklinde yuvarlanır. Tepsinin oranında kesilerek, yağlanmış tepsiye yerleştirilir. 3'er cm. genişliğinde, olduğu yerde bıçakla kesilir ve üstüne yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir (Hamur normal fırın tepsisine dörde bölünerek yapılırsa daha kolay olur. Tabi iç malzemesi de o zaman dörde bölünür).         
           
Afiyet olsun.               
Katkıları için Serpil Yıldırım Hanım'a teşekkür ederiz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder