19 Eylül 2006 Salı

Samsun Feribotu


UZAK MESAFE ÇALIŞAN SAMSUN FERİBOTU SAMSUN'A DA UZAK
SADECE ADIMIZI DUYURUYOR EGE, MARMARA VE BOĞAZLARDA.

Bir ara Kiraya verilmiş Yunan Adalarına Çalışıyordu.

Bir zamanlar her hafta İzmir- İstanbul- Sinop- Samsun-Trabzon arası çalışan Ankara Feribotumuz vardı ama şimdilerde o da görünürlerde yok.


Özelleştirme kapsamında Deniz Cruise ve Ferry Lines firmasına satılan Samsun Feribotu, 16 milyon YTL’lik yatırımın ardından ilk İzmir seferini gerçekleştirip İstanbul’a döndü. Beş yıldızlı otel hizmeti verecek halde yenilenen feribotta havuz, fitness salonu ve masaj salonu var.


Seferler hakkında bilgi vermek amacıyla Samsun Feribotu'nda basın toplantısı düzenleyen feribotların sahibi Cruise and Ferry Lines Deniz Şirketi Genel Müdürü Cem Gündeş, amaçlarının denizle 5 yıldızlı konforu sağlamak olduğunu söyledi.

Şirketin İstanbul Ticaret Odası önderliğinde oda mensupları, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ortaklığında 30 milyon YTL sermayeli ve 46 ortakla kurulduğunu, nihai hedeflerinin Türkiye'de geri kalmış eksik olan kruvaziyer turizmi, deniz taşımacılığını en üst seviyelere getirmek olduğunu belirten Cem Gündeş, şöyle dedi:

"Denizcilikte, yük taşımacılığında ileri düzeyde değiliz. Turizm, dinlenme, eğlence, kültür, tarih turizminde, termal tedavide belli yerlere gelindi. Kongre turizminde de ilerlemeler sağlandı ama kruvaziyer turizminde bir gemimiz dahi yoktu. Dolayısıyla şirketimiz, insanın yüzünü denize dönmesini, ulaşım, eğlence, dinlence tatil amaçlı denizi kullanması istiyor.''

Özelleştirme kapsamında Samsun ve Ankara feribotlarının şirket tarafından satın alındığını ve Samsun feribotunun 16 milyon dolarlık yatırımla renove ve bakımdan geçirildiğini ve bu feribotun 16 Haziran'dan itibaren İzmir-İstanbul hattında seferlere başladığını hatırlatan Gündeş, şöyle devam etti: "Ankara feribotu 40-45 gün içinde tersanede yenilenmesi ve bakımı tamamlandıktan sonra denize açılacak. Hedefimiz 10 milyonluk İstanbul ile 3 milyonluk İzmir'i deniz yoluyla bağlayıp, insanlarımızın yolculuk yapmasını sağlamak. Tatilin başlangıcını bu gemilerimizde yapmalarını istiyoruz. Bu amaçla gemilerde yiyecek içecek üniteleri geniş kullanıldı. 350 kişilik ana restoran, cafe teras, 120 kişilik diskotek, 65 kişilik bar, toplantı, çocuk oyun salonu ve fitnes ve saunadan oluşan bir spor merkezi, havuz başı var. Gemide sadece 16-17 saatlik İzmir-İstanbul arası yolculukla değil, 7-8 günlük paket programlarla dahi yolcularımızı ağırlayabiliriz.''

Cem Gündeş, Samsun feribotunda 167 kabin, 26 süit, 110 pulman koltuk bulunduğunu, 220 araç ve 575 kişiyi ağırlayabildiklerini ve denizde 5 yıldızlı konforu sunabildiklerini söyledi.  İstanbul-İzmir hattında doluluğun yüzde 65 civarında olduğunu, İzmir-İstanbul hattında ise mevsimsel durumlardan dolayı biraz daha az olduğunu belirten Gündeş, yolculuk maliyetlerinin pulman koltuklarda 65, standart odalarda 180, suit odalarda 550 ve panoramik suit odalarda ise 750 YTL olduğunu vurguladı. Gündeş, gemilerle paket programlar da uygulamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Gemi kaptanı Işık Koşal ise gemide her türlü konforun düşünüldüğünü, amaçlarının yolcuların konforunu sağlamak olduğunu söyledi.(aa)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder