20 Eylül 2006 Çarşamba

Aziz Sezgin

Kurucu ve Müdürümüz Aziz SEZGİN Samsun'un Kavak ilçesinde 1981 yılında doğdu. İlköğrenimini tamamladıktan sonra 1992 yılında Samsun Anadolu Lisesi'ne başladı ve 7 yıllık Anadolu lisesi hayatından sonra 1999 yılında ortaöğrenimini tamamladı. Yine aynı yıl İstanbul Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümüne başladı ve öğrenimi boyunca Bağlama, Gitar ve Tiyatro ile amatörce uğraştı. Tam da bu yıllarda titreşim ve akustiğe olan ilgisi arttı. Lisans eğitiminde Prof. Dr. Nurkan Yağız ve Doç. Dr. Erol Uzal danışmanlığında titreşim ve akustik ile ilgili iki ulusal bildiri yayımladı.

İstanbulda çeşitli semtlerde çeşitli oyunlarda rol aldı. David Campton'ın "Biz ve Onlar", Osman Coşkun Irmak'ın "Elli metre yüksekliten içi su dolu bir konserve kutusuna balıklama atlamak.", Sergeyeviç Lunaçarski'nin "Özgürlüğüne kavuşturulan Don Kişot" adlı oyunlarında rol ve sahne almanın dışında çeşitli müzik, söyleşi ve şiir dinletilerinde yer aldı.

Üniversite Lisans Eğitiminin ardından çeşitli firmalarda çalışmanın yanı sıra İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Makina Dinamiği, Titreşim ve Akustik yüksek lisans programına birincilikle dahil oldu ve şu anda akustik üzerine çalışmalarına devam etmektedir. Bunun yanı sıra Akustik Sanat Evi'nde sanat etkinliklerini sürdürmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder