22 Aralık 2006 Cuma

Kapalı Kur'an Kursu Sıralamasında Samsun Türkiye 2.si.

15 yaş şartı kursları kapattı, 3 bin Kur’an Kursu kapandı 
En çok kapalı Kur'an kursunun bulunduğu il sıralamasında Konya en başta geliyor. Konya'da 2004 yılı Eylül ayı itibariyle Kur'an kursu sayısı 223'e ulaştı. İkinci sırada ise, 164 kursun kapalı olduğu Samsun geliyor. Üçüncü sırada 112 kursun kapalı olduğu Kahramanmaraş, dördüncü sırada 108 kursun kapalı olduğu Trabzon yer alıyor. Ordu'da kapalı durumda bulunan kurs sayısı ise, 107.

Diyanetsen: Maksatlı ve keyfi uygulamanın sonucu
Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, bu kadar çok Kur'an Kursu'nun kapanmasındaki nedenin çocuklara getirilen yaş engeli olduğunu vurguladı. "Bunu maksatlı yaptılar. Keyfi ve bilerek yapılan bir tasarruf" diyen Yıldız, bunun da 8 yıllık eğitim ile getirildiğini kaydetti. 15 yaşını bitirmemiş çocukların kursa alınmadığını, yine camilerdeki yaz kurslarına da 12 yaş şartı getirildiğinin altını çizen Yıldız, "Tüm bunlar hukuka aykırıdır. Zaten Avrupa Birliği'ne girelim dememizin sebebi de bu keyfi uygulamalardan kurtulma ümidiydi. Ama maalesef AB sürecinde de yasaklar geliyor" diye konuştu.

Halkın, çocuklarına din ve Kur'an eğitimi vermesi engellenince misyonerliğe dolaylı destek verilmiş olduğuna dikkat çeken Yıldız, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in yeni TCK'daki yasakla ilgili olarak ileri sürdüğü bu bahanenin gerçekçi olmadığını vurguladı. Yıldız, "Yeni nesil Kur'an ve dinden ne kadar uzak olursa, misnoyerlik başta olmak üzere satanizm, sapıklık, uyuşturucu gibi diğer tehlikelere o kadar yakın olur" dedi.
 
Anayasa, devlete ‘dinini öğret’ diyor. Taleplere dayanak olarak gösterilen Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve 24. Maddesi. O madde aynen şöyle;

“Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. Kimse, ibadete, dinî ayin ve törenlere katılmaya, dinî inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dinî inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.

Din ve ahlak eğitim ve öğretimi Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Din kültürü ve ahlak öğretimi ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır. Bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak, kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanunî temsilcisinin talebine bağlıdır.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder