30 Aralık 2006 Cumartesi

Ayçiçeği Helvası

İlk kez ayçiçeği helvası üretildi
Samsun’da kurulu Yavuz Şekerleme Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş, çeşitli tatlarda yaptığı helva ve reçellerden sonra da ilk kez ay çekirdeğinden helva üretimine başladı.

Samsun’da faaliyet gösteren Yavuz Şekerleme Gıda şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Bayraktar, yaptığı açıklamada, 37 yıl önce şekerleme üretimiyle başladıkları firmalarının, bugün birçok çeşitte helva ve reçel üretebilen bir fabrika haline geldiğini söyledi.

Bayraktar, uzun süren zor dönemleri atlattıktan sonra bugün birçok Avrupa ülkesine ihracat yapan bir şirket haline geldiklerini söyledi. Bir süre önce Azerbaycan ve Kazakistan’a yaptığı iş gezisi sırasında Ruslar’ın ay çekirdeği helvasını oldukça severek ve çok tükettiklerini gördüğünü anlatan Bayraktar, "Ay çekirdeği helvasını Ruslar’ın severek tükettiğini görünce üretmeye karar verdik" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder