9 Aralık 2006 Cumartesi

"Bebek Dostu Hastahaneler Ödülü" Samsun'a



İlimizde doğum hizmeti veren sağlık kuruluşlarımız   “Bebek Dostu” ünvanı almışlar ve 22 Kasım 2006 tarihinde Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu “Bebek Dostu Hastaneler” ödül töreninde ilimiz  BEBEK DOSTU İL SAMSUN ünvanını almıştır.


 Hastanelerimiz ve birinci basamak sağlık kuruluşlarımız da güncel bilgilerle eğitilmiş olup, sağlık personelimiz gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendirip, doğumdan hemen sonra annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olmaktadırlar.

Emzirme, çocuklara yaşam için en iyi başlangıcı sağlar.           

ANNE SÜTÜ,  sayısız özelliği ile başlı başına bir yaradılış mucizesidir. Her annenin sütü kendi bebeğine özeldir. Çünkü anne sütü yalnız bebeği en iyi şekilde beslemekle kalmaz, anne ile bebek arasında yaşam boyu süren ruhsal bir bağlantı kurulmasını sağlar.

Yılda milyonlarca çocuğun ölümünü önleyen ekonomik, yan etkisi olmayan, ağızdan verilebilen, soğuk zincire ihtiyaç göstermeyen bebeğin ilk aşısı “ANNE SÜTÜ”dür.

Amacımız, tüm anne adaylarını ve yeni doğan bebeği olan anneleri anne sütünün önemi, emzirmeye başlama zamanı, doğru emzirme teknikleri, yeni doğan bebeğin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi konularında bilgilendirmektir.
           
Başarılı bir emzirmenin başlatılması ve sürdürülmesi için, annelerin doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasında sadece aileleri ve toplum tarafından değil, bütün sağlık sistemi tarafından etkin olarak desteklenmesi gerekir.

EMZİRMEK HER ANNENİN, ANNE SÜTÜ İLE BESLENMEK DE HER BEBEĞİN EN DOĞAL HAKKIDIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder