14 Kasım 2006 Salı

Olay Budur; Samsun216!

SİGARA SAĞLIĞA ZARARLIDIR
Olay Budur. Ancak, Sigara Öldürür.
İçmeyiniz-İçirtmeyiniz.

SAMSUN
Harman çalışmaları 19501i yıllara dayanan Samsun sigarası ilk olarak 1959 yılında sert ve doyurucu içim zevkine sahip içiciler hedeflenerek, doğal aromalı ülkemiz tütünlerinin kimyasal ve fiziksel bileşim karakterleri konunun uzmanları tarafından mikro laboratuar denemelerinde etüd edilerek, yumuşak paket dizaynıyla piyasaya sunulmuştur. 85 mm. ve özel monoasetat filtreye sahip bu ürünümüz, tütününden dış ambalaj malzemesine kadar Tekel'in mevcut teknik olanaklarıyla üretilen nostaljik özelliği olan özel bir sigaradır. Bu sigaranın üretimi; İstanbul, Adana, Malatya ve Ballıca Sigara Fabrikalarında yapılmaktadır.

UZUN SAMSUN
İlk filtreli sigara olan Kısa Samsun sigarası tüketici talepleri doğrultusunda modifiye edilerek 100 mm. uzunluğunda, 20 mm.lik monoasetat filtre, sari Seka uç kağıdı ve sigara kağıdı kullanılarak piyasaya sunulan bir sigara olup, kimyasal bileşim karakterleri olarak piyasada mevcut 100 mm.lik sigaralara alternatif olabilecek teknik parametreleri içeren bir sigaradır. Harman kompozisyonu kaliteli ve kendine has özel kokulu tütünlerden teşkil edilmiş oryantal-blend'tir. Duyusal analiz olarak kimyasal bileşim karakteri sert içimli, tok, kendine has, hoş kokulu bir sigaradır. Bu sigaranın üretimi İstanbul, Malatya ve Tokat Sigara Fabrikalarında yapılmaktadır.

SAMSUN 216
Isviçre'de bulunan Tabac-Türk firması tarafından piyasaya sunulan Samsun 216 sigarası üretimine, ortaklık faaliyetinin 1997 yılı sonlarında bitirilmesi ile ara verilmiştir. Içicilerden gelen talep doğrultusunda Temmuz 2002 tarihinde Ballıca Sigara Fabrikamızda üretime başlanmıştır. Tüketici istemlerinin yoğunluğu nedeniyle Mart 2003 tarihinden itibaren İstanbul Sigara Fabrikamızda yumuşak paket Samsun 216 sigarası üretilmekte olup, talep artışlarında Tokat Sigara Fabrikamızda söz konusu sigaranın üretimi gerçekleştirilebilmektedir. 85 mm.'lik yumuşak paket olarak piyasaya verilen Samsun 216; Oryantal, Flue-cured ve yerli Burley ikamesiyle blended sigara özelliğinde, monoasetat filtreli ve perfore uç kağıdı kullanılarak üretilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder