14 Ağustos 2006 Pazartesi

Yekta KEÇELİ

1946 yılında Samsun’un Bafra ilçesinde doğan sanatçı, ilk, orta ve lise eğitimini Samsun’da tamamladıktan sonra okul yıllarında tiyatroya merak duymaya başladı. 1960’lı yıllarda başlayan amatör tiyatro macerası 1963 yılında Samsun Oda Tiyatrosu’nda ilk ciddi deneyime dönüştü.

Sonra İlhami Şahbaz, Ferdi Akarnur ile beraber profesyonel olmak amacıyla İstanbul’a gitti. Avni Dilligil Tiyatrosu’nda ilk profesyonel deneyimini yaşayan Keçeli Ankara Halk Oyuncuları, Ankara Birlik Tiyatrosu, Nisa Serezli – Tolga Aşkıner Tiyatrosu gibi büyük tiyatrolarda çalışma fırsatı buldu. Tuncel Kurtiz, Yılmaz Gruda, Yıldırım Önal gibi birçok usta ile sahneyi paylaşma fırsatı oldu. Daha Sonra memleketi olan Samsun’a dönen Keçeli 1996 yılında Düşevi Oyuncularının kurucuları arasında bulundu. Bu tiyatroda sırası ile Kuvayi Milliye Destanı, Eskici Dükkanı, Üç Kuruşluk Diktatör, Çıkmaz Sokak, Parasız Yaşamak Pahalı, Körleşme, Kamyon, Duvarların Ötesi adlı oyunlarda oyuncu; Teneke adlı oyunda da hem oyuncu hem de yönetmen olarak görev yaptı.

Tiyatro sanatçısı Yekta Keçeli 11 Mart Cumartesi günü geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Sanatçı, 12 Mart Pazar günü Samsun Gazi Sahnesi önünde yapılan törenin ardından Samsun Kıranköy mezarlığında toprağa verildi. Keçeli, bu sezon Samsun Düşevi Oyuncuları’nın “3. Sayfadan Kadın Hikayeleri” isimli oyunun kadrosunda da yer alıyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder