18 Ağustos 2006 Cuma

Samsun'da Köklü Bir Kuruluş;Seyhanlar




Ticaret, uygarlığı ortaya çıkaran ve insana refah sağlayan bir uğraştır. Ziraat ve sanayinin meydana getirdiği ürünler ancak ticaret sayesinde insan istifadesine sunulur. Tarih boyunca, tüccar milletler daima mamur ve güçlü olmuştur. Samsun'umuzun ekonomik hayatına kan ve  can veren kuruluşlarımızı bu faaliyetleri için minnet duyarak fırsat buldukça tanıtmak istiyoruz.


Hikayemiz   
Seyhanlar'ın hikayesi 20. yüzyılın ilk yıllarına kadar uzanır. Aslen Rize'li olan ailesiyle Rize'den kalkıp Samsun'a yerleşen dede Şaban Seyhan, 1938 yılında ticarete atılmaya karar verir. Öncelikle bir dükkan tutar, çevre köylerde yetiştirilen arpa, buğday, mısır gibi ürünleri alıp Samsun'da satmaya başlar.
Şaban SEYHAN

İlk müşterileri Samsun'da ulaşımın en önemli araçları olan faytonlardır. 15'den fazla fayton Şaban Seyhan'ın daimi müşterisi olur. O günlerde böylesi bir daimi müşteriye sahip olmak çok önemlidir. Şaban Seyhan'ın işindeki titizliği, istikrarlı hizmeti ve sattığı ürünlerin kalitesindeki hassasiyeti işlerinin her geçen gün büyümesini sağlar. 

Büyük oğul Hamdi Seyhan işlerin geleceği de düşünülerek ticaret okulunda okutulur. 1960'lı yıllarda işler bakkal dükkanıyla devam eder. 1970'li yıllarda Seyhanlar adı altında toptan mal alım satımına başlanır. İşte o günlerde hizmet ağı Samsun'un dışına çıkmaya, yavaş yavaş tüm Karadeniz'e yayılmaya başlar ve böylece bugünkü Seyhanlar markasının ilk adımları atılmış olur.  

10 yıldan fazla süren al-sat işlerinden sonra büyük torun Mustafa Seyhan kendi markasını kurmaya karar verir ve kardeşleriyle birlikte toptan aldıkları bakliyat ürünlerini paketleyip satabilecekleri fabrikalarını hayata geçirir. 1990'lı yıllarda Seyhanlar kendi adı altında pirinç, fasulye, nohut, bulgur, mısır gibi bakliyat ürünlerini tüm Karadeniz'e yaymakta ve hızla büyümektedir. 

Son yıllarda hizmet ağına helva, reçel ve kuruyemişi de ekleyen Seyhanlar yaklaşık 4000 m² kapalı alana kurulmuş tesisleriyle, ürünlerinin kalitesiyle, satış ağının genişliğiyle ve müşteri memnuniyetine verdiği önemle Samsun'da gıda sektöründe bir çok ilke imza atmaya devam edecektir.

Seyhanlar Bakliyat
Yaklaşık 4000 m2 kapalı alana kurulmuş tesisleriyle, ürünlerinin kalitesiyle, satış ağının genişliğiyle ve müşteri memnuniyetine verdiği önemle Samsun'un gıda sektöründe parlayan güneşlerinden birisi.

Ribe prinç, köftelik ve pilavlık bulgur, koçbaşı nohut, dermason fasulye yeşil ve kırmızı mercimek gibi bakliyat ürünleri kalite kontrolden geçirililip çiftçiden alındıktan sonra, tarımsal ilaçlamadan geçirilmekte, analizi ve kalibrasyonu yapıldıktan sonra otomatik elekleme ile büyüklüklerine göre sıralanmaktadır. Makine elemesinin yanı sıra elle ayıklama ve ayırma yapıldıktan sonra tam otomatik makinelerde el deymeden paketlenen ürünler daha sonra kolilenmekte ve satış noktalarına ulaştırılacak hale getirilmektedir.

Bakliyat ürünlerinin yanı sıra çay da Seyhanlar'ın iddialı olduğu ürünlerden biridir. Rize'nin bereketli topraklarında yetişen kaliteli çaylar, kalitelerine göre ayrıldıktan sonra paketlenmekte ve kolilenip satış noktalarına ulaştırılmaktadır.

Paketlemenin her aşaması uzmanlar tarafından titizlikle takip edilmekte, herhangi bir aksaklığın meydana gelmesi engellenmektedir. Satış noktalarından gelen siparişler anında değerlendirmeye alınmakta, satışa hazır hale getirilen ürünler geniş dağıtım ağıyla kısa sürede satış noktalarına ulaştırılmaktadır.

Ürünler profesyonel sıcak ve soğuk satış temsilcilerinden oluşan deneyimli bir ekiple satış noktalarına ulaştırılmakla bırakılmamakta, bakkal ve marketlerdeki raf düzeninden ürün tanıtımı ve tattırma gibi aktivitelerle müşteriyle birebir iletişime kadar birçok etkinlik yine Seyhanlar tarafından yapılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder