19 Temmuz 2007 Perşembe

Saddam’ın Samsun'lu Gelini; Sevim TORUN





42 yaşındaki Sevim Torun ile Uday’ın tanışmaları bir hayli ilginç. Samsunlu olan Torun 1982 yılında bir Iraklı ile evli olan halasının Bağdat’taki oteline gider. Burada otelin düzenlediği güzellik yarışmasında kraliçe seçilir. Yarışmayı Saddam Hüseyin ve oğlu Uday da izler. Uday, Sevim’e aşık olur ve yıldırım nikahıyla evlenirler. Samsun’lu Sevim, dört beş ay mutlu bir aşk yaşadıklarını ama daha sonra Uday’ın kendisine işkence yapmaya başladığını söylüyor. ‘Bir Iraklı subayın yardımıyla her şeyimi bırakarak saraydan kaçıp Türkiye’ye geldim’ diyen Torun, Saddam ve Uday’ın kendisini öldürtmek için peşine adam taktığını, bu yüzden Türkiye’de gizlenerek yaşadığını söyledi. Saddam’ın idam edilmesiyle gizlenerek yaşamaktan kurtulduğunu söyleyen Torun, şubat ayında çıkaracağı ‘Saddam’ın Gelini’ adlı kitapta her şeyi anlatacağını ve artık ortaya çıkacağını da belirtti.

Sevim Torun, kaçarken Uday ile çekilen fotoğraflarını sarayda bırakmış. Elinde kalan tek fotoğraf, şu an Ürdün’de yaşayan ve Saddam’ın asılmasından sonra Amman’da düzenlediği mitingle gündeme gelen Saddam’ın büyük kızı Raghad ile 1982 yılında çektirmiş..

Saddam’ın Torunu TÜRKİYE’ de
Sevim Torun hakkında ortaya atılan ilginç bir de iddia var. Saraydan kaçtığı sırada hamile olduğu ve Türkiye’de bir erkek çocuğu dünyaya getirdiği; Sevim Torun’un çocuğunu elinden almamaları için gizlenip kaçtığı, bir dönem Eskişehir’de yaşarken Uday’ın ajanlarının onun izini bulduğu ve Eskişehir Emniyeti’nin yardımıyla ajanlardan kurtulduğu da iddia ediliyor. Torun, ‘Uday’dan çocuğunuz var mı?’ sorusuna, ‘Zamanı gelince cevabını alacaksınız’ diye cevap verdi. İddialara göre Uday’ın oğlu şu an İstanbul’da ve 24 yaşında.


DİĞERLERİ İÇİN BAKINIZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder