2 Kasım 2011 Çarşamba

Drama Köprüsünün Açılışı Yapıldı

Fotoğraf: www.alacam55.com

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde 28 Ekim 2011 Cuma günü çelenk koyma töreninden sonra saat 13.30’da Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Garnizon Komutanı Duran Vuranok, Belediye Başkanı İlyas Acar, Cumhuriyet Savcısı Aşiyan Alkan, Emekli Paşa Kudret Cengiz, Daire amirleri, Belediye çalışanları Muhtarlar ve kalabalık halkın katılımı ile DRAMA KÖPRÜSÜ’NÜN açılışı gerçekleşti.

Alaçam’da Uluçay (Alaçam Çayı) üzerinde yer alan ve Drama köprüsü olarak isimlendirilen Köprü tamamlandı ve çok güzel bir görünüm sergiliyor. Uzun yıllardır Alaçam’a hizmet veren Karşıyaka Mahallesinde oturan vatandaşların Alaçam merkezine yaya ulaşımını sağlayan köprü yıllardır taşıdığı yükten ayrıca Alaçam Çayının zaman zaman taşkın dönemlerinde köprü ayaklarının alt kısımlarının aşınması sonucu sanki beli bükülmüş kıvrım kıvrım olmuştu. Pek hoş olmayan ve Alaçamımıza yakışmayan bir görüntü sergiliyordu.

Alaçam Belediye Başkanı İlyas ACAR seçim döneminde yapacağı projelerden biri olarak Drama köprüsünü yenilemek olduğunu söylemişti. Hatta yapılması biraz gecikince çeşitli spekülasyonlar yapılmıştı.

Ancak Başkan verdiği sözünü tuttu ve Eskimiş beli bükülmüş köprüyü yıktırarak yere daha sağlam basan daha güzel ve modern bir köprü yatırarak vatandaşlarının hizmetine sundu. Yeni köprü bu haliyle şehrimize çok daha iyi yakışmaktadır. Yapılan her eserde olduğu gibi bu eserde yaşadığı müddetçe yaptıranları hayır dualarıyla yad ettirecektir.

Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar; Yeni Drama Köprüsünün yaptırılmasına emeği geçen herkese Alacam olarak teşekkür ediyorum dedi.

/İsa ŞENTÜRK
28 Ekim 2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder