21 Temmuz 2011 Perşembe

Şehit Necmettin TORUN’a

FOTOĞRAF: www.alacam55.com

On üç Ana kuzusu evladımızın şehit haberini duyunca acaba ilçemizden de var mı gibi soruları sormaya başladık kendi kendimize, zaman ilerleyince ne yazık ki Alaçam’dan da bir şehit olduğunu öğrendik ve yıkıldık.

Adı Necmettin TORUN, 14 Temmuz 2011 günü Diyarbakır´ın Silvan İlçesi kırsalında PKK´nın kahpe saldırısı sonucunda şehit düşen 13 askerden birisi… Cenazesi 15 Temmuz 2011 günü Türk Bayrağı´na sarılı tabut içerisinde Samsun´a getirildi. Çarşamba Havaalanı´ndan törenle alınan cenazesi Alaçam´a getirildi. O artık Samsun´un ve Alaçam´ın son şehidi, yeni bir şehit verene kadar! Keşke hem Samsun hem de Türkiye için hep son şehit olarak kalabilse ama biliriz ki bu cennete uğurladığımız son şehit olmayacaktır. İşte bizi üzen, rahatsız eden bu? Ne zaman bu şehitler gelmeyecek? Biliyorum bu sorunun yanıtını kimse vermeyecek! Biz yine büyük acılar yaşamaya devam edeceğiz.

Yüreğimize acı düştü kimine göre duygusal söylemlerde bulunuyoruz. Doğrusu, başkaları için el bağından üzüm bağışlamak kolaydır. Düşünsenize yitip giden can en başta bizim canımız… Kimi tek çocuğunu, kim tek kardeşini, kimi evinin direğini, eşini, babasını, nişanlısını, sözlüsünü cennete uğurluyor. Niye sormasın, niye isyan etmesin manzara ortada değil mi? Kimin çocukları, kimin yakınları şehit düşüyor? Ne dersiniz, nasıl bir cevap verirsiniz? "Şehitler ölmez. Kahrolsun PKK" demek yeter mi? Yoğunpelit köyünden şehidimiz Jandarma Komando Çavuş Necmettin TORUN´a Allah´tan rahmet, acılı ailesine sabırlar diliyorum.

/İsa ŞENTÜRK
21 Temmuz 2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder