Dünyada yüzen adacıklara sahip olan 3 gölden biri olan doğal sit alanı Ladik Gölü’ne büyük ilgi gösterildiği belirtildi. Rüzgarın etkisiyle kıyıya kadar gelen adacıkların üzerine çıkan ineklerin göl üzerinde yüzerek otlaması dikkat çekerken, amatör balıkçıların ise göle attıkları oltalarla çeşit çeşit balıklar yakaladığı kaydedildi.
Samsun’un Ladik İlçesi’nin 12 kilometre doğusunda bulunan ve 870 hektarlık alana sahip olan Ladik Gölü’nün, barındırdığı balıkların yanı sıra üzerinde yüzen adacıkları (Torf madeni) ile son derece ilgi çekici doğal sit alanları arasında yer aldığı ifade edildi.
Ladik Belediye Başkanı Kemal Kaplan, tabii güzelliği, etrafının ağaçlarla çevrili olması, insanı dinlendiren temiz havası ile ilçenin önemli bir mesire yeri olan Ladik Gölü’nde, başta turna balığı, tatlı su levreği olmak üzere tahta balığı, sazan, kızılkanat gibi lezzetli balık türlerini barındırdığını, amatör balıkçıların Ladik Gölü’ne akın ettiğini söyledi.
Başkan Kaplan, "Ladik Gölü ayrıca; alabalıkçıl, küçükak balıkçıl, gece balıkçılı, kara leylek, yeşilbaş, uzunbacak, kızkuşu, yeşil düdükçün, karabaş martı, gümüş martı, küçük sumru, akkanatlı sumru, kaya güvercini, tepeli koygar, tarla kuşu, saka kuşu, kızıl sırtlı örümcek kuşu, boğmaklı, kaya kartalı, arı kuşu, ardıç kuşu gibi kuş türlerini de barındırmaktadır. Göl üzerinde yüzen ot köklerinden oluşan adacıklar, bu kuş türlerinin yuva yaparak üremelerine imkan vermektedir. Kurulacak gözleme kuleleri ile bu hayvanları izlemek mümkün olacaktır. Çevredeki besicilerin inekleri de zaman zaman kıyıya vuran adacıklara çıkarak otlayarak ilginç görüntü oluşturmaktadır. Gölde su kayağı, sörf, yelkenli yarışı gibi sportif faaliyetleri yapmak da mümkündür. Bu özellikleriyle göl, ilçe turizmine hizmet etmektedir. Göl çevresinde yapılacak turistik tesisler yatırımcısına büyük paralar kazandırır. Bu konuda her türlü yardımı vermeye de hazırız" dedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder